Από τη Λήμνο στο λόφο της Çamlıca…

Ο Γιώργος Τσολάκης είναι εκπαιδευτικός στη Λήμνο, καλός φίλος και … επίσημος ανταποκριτής και «πληροφοριοδότης» του μπλογκ αυτού!

Oι φωτογραφίες που μου στέλνει είναι από την «Μεγάλη Τζαμλιτζα», το λόφο των 268  μέτρων που βρίσκεται απέναντι από την ευρωπαϊκή Πόλη, στο Σκούταρι (αρχ. Χρυσόπολις, τουρκ. Üsküdar).

Είναι τουριστικό αξιοθέατο με εκπληκτικό πανόραμα της Πόλης,  αλλά το  τοπίο το  «τραυματίζουν» οι πολλές κεραίες και πομποί τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Όπως χαρακτηριστικά μου αναφέρει:  «Στέλιο, σου πέμπω 2 φωτός από την περσινή τουριστοεκδρομή που πήγα την Γ΄ Λυκείου της  Μύρινας«.

Θέα από λόφο Çamlıca (φωτο Γ. Τσολακης)...

Θέα από λόφο Çamlıca…

Θέα από λόφο Çamlıca (2)...

Θέα από λόφο Çamlıca (2)…

Θέα από λόφο Çamlıca (3)…

Υ.Γ.: και επειδή ο Γιώργος αμφισβήτησε, με σχόλιό του,  την ύπαρξη κεραιών και πομπών,  ορίστε και η απόδειξη 🙂

26-1-2013 10-14-02 μμ

Το .. ντοκουμέντο !

~ από Ταξιδιώτης στο 26 Ιανουαρίου, 2013.

4 Σχόλια to “Από τη Λήμνο στο λόφο της Çamlıca…”

  1. «κεραίες και πομποί τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών»….είσαι σίγουρος Ταξιδιώτη μου;;; Γιατί εγώ ουρανοξύστ(ρ)ες βλέπω στον ορίζοντα…χα χα χα χα!!!

  2. …τέλος πάντων ο λόφος εκεί, εκτός από τον καθαρό αέρα, χτυπιέται και από την τηλεπικοινωνιακή ακτινοβολία- σαφώς όλοι πάνε από την πλευρά του λόφου για να χαθούν στην απέναντι θέα- οπότε τις κεραίες δίπλα μου δεν τις πρόσεξα…ΔΕΝ θα ματανέβω…χα χα χα…
    …βέβαια και το εκεί καφενείο-περίπτερο (στυλ δημοτική επιχείρηση θύμιζε) καλό μού φάνηκε (τσάι, καφέδες, χυμοί, kurabiyeler), και οι σερβιτόροι πολύ εξυπηρετικοί!
    …επίσης στην άνοδο προς την κορυφή του λόφου, έχει κάποιος την ευκαιρία να χαζέψει τις επαύλεις-οίκους επωνύμων (πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου) και να φέρει κάπως στο νου του, ας πούμε, την δική μας αθηναϊκή Φιλοθέη (ως λόφο, το λέγω) τουλάχιστον…

    • 🙂 Χαχα, δικαιωθηκα! σου αναγνωριζω ομως οτι ξερεις να παραδεχεσαι το λαθος σου 🙂 το αναψυκτηριο ειναι οντως δημοτικο και δειχνει το πως ο Μητροπολιτικος Δημος και τα αυτονομα δημοτικα διαμερισματα ξερουν να εκμεταλλευονται τις ομορφιες του τοπου τους. Σκεψου πχ την αθλια κατασταση στα Τεμπη και σκεψου τι κοσμο θα τραβουσε ενα ωραιο αναψυκτηριο με βαρκες για βολτες κλπ.

Σχολιάστε