Σοκολάτα!

Για τον «μικρόκοσμο» της Στοάς Χατζόπουλου, μιας «εσωτερικής» αυλής που ενώνει κάθετα τις παράλληλες οδούς Ιστικλάλ και Μεσρουτιγιέτ, σου έχω μιλήσει εδώ και εδώ. Η φίλη μου η Μαρία (και πάλι! να’σαι καλά Μαρία μου!) μου μίλησε για ένα «ιδιαίτερο» κατάστημα που βρίσκεται παραδίπλα από το «Πασάζ Χατζόπουλο», δηλ. στο στενό μετά την είσοδό του επί της Ιστικλάλ, και μπροστά από την είσοδο της ρωμέϊκης εκκλησίας της Παναγίας του Σταυροδρομίου, που ανακαινίσθηκε και εγκαινιάσθηκε πρόσφατα.

Το κατάστημα, με τα τραπεζάκια του και όλα τα συναφή, λέγεται «J’adore», αυτοχαρακτηρίζεται ως  «Chocolatier & Patisserie» και η ακριβής δνσή του είναι: Istiklal Caddesi, Emir Nevruz Sokak No: 22, tel: 0212 249 0 333. Για να καταλάβεις την τοπογραφία της περιοχής: σχεδόν απέναντι από το Λύκειο Γαλατάσαράϋ, μπαίνεις μέσα στο στενάκι Emir Nevruz και στο βάθος του βρίσκεται το εν λόγω κατάστημα με τις σοκολάτες και δίπλα η είσοδος της εκκλησίας. Μέσα από το προαύλιο της εκκλησίας και από την πλαϊνή είσοδο, στα δεξιά, βγαίνεις στην εσωτερική αυλή του «Πασάζ Χατζόπουλο». Α, έχει και σελίδα στο Facebook!

Η σοκολατερί προσφέρει ρόφημα και γλυκά σοκολάτας και πουλάει όλα τα σοκολατοειδή σε εξαιρετική ποιότητα ελβετικής σοκολάτας, μου λέει η Μαρία. Είναι μικρό αλλά πανέμορφο σαν παραμύθι. Νομίζω ότι οι φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν:

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Φωτογραφία: Μαρία Δήμου

Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις ότι αυτά είναι 2 στοιχεία από αυτά που μας γοητεύουν στην Πόλη: το ότι παντού έχει «κρυμμένες» γωνιές για καφέ, τσάϊ, γλυκά  και «κους-κους» και ότι παντού βλέπεις πινακίδες στα ελληνικά: «πασχαλινά είδη», κόκκινα αυγά, τσουρέκια και λαγουδάκια σε ένα μουσουλμανικό περιβάλλον!

~ από Ταξιδιώτης στο Μαρτίου 28, 2010.

2 Σχόλια to “Σοκολάτα!”

  1. Με αφορμή το παρόν γλυκο-post, ερώτηση προς κάθε αναγνώστη:
    Ποιος παρασκευάζει το καλύτερο, γνησιότερο πασχαλιάτικο τσουρέκι τέτοιες μέρες στην Πόλη; Πού θα

    {Διευκρινίζω τον χαρακτηρισμό γνησιότερο: Να έχει, βρε παιδί μου, καλή δόση αρωμάτων από μαχλέπι, κακουλέ (καρδάμωμο), καλό βούτυρο, ξύσμα πορτοκαλιού […άντε και προαιρετικά από την ακριβή μαστίχα];;; Κάποτε & άλλοτε, όσα έτυχε να δοκιμάσω προσωπικά, αγνοούσαν τα προαναφερθέντα αρώματα!}

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: