Η ρωμέϊκη κοινότητα…

Στο www.intv.gr και στην κατηγορία «Ομογένεια» προβάλλονται τρεις συνεντεύξεις που πραγματοποίησε το διήμερο 4-5 Ιανουαρίου 2009 στην Κωνσταντινούπολη ο συνεργάτης του διαδικτυακού σταθμού, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος (βλ. εδώ το μπλογκ του, «Ιδιωτική Οδός»).

* Συνέντευξη (εδώ) με τον Παντελή Βίγκα, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου, Εκπρόσωπο των Μειονοτήτων της Πόλης και Πρόεδρο της Κοινότητος Νεοχωρίου του Βοσπόρου.

* Συνέντευξη (εδώ) με τον Κωνσταντίνο Μαρούση, φοιτητή του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος σπουδάζει αυτόν τον καιρό στην Πόλη.

* Συνέντευξη (εδώ) με τις: Καλλιόπη Δημητριάδου, Αθηνά Θεοδωρίδου, Άννα Κουβαράκη, από την Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούν σήμερα σπουδές Τουρκικής γλώσσας και διπλωματικές εργασίες για θέματα της Ρωμαίϊκης Κοινότητας.

Από τις συνεντεύξεις αναδεικνύονται τα προβλήματα των Ρωμιών της Πόλης και η γενικότερη σημερινή κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, που περιγράφουν οι νέοι από την Ελλάδα οι οποίοι ζουν και σπουδάζουν εκεί, αλλά και το στέλεχος της Ομογένειας Λάκης Βίγκας. Δες  επίσης στο http://www.intv.gr :

* Tην Πρωτοχρονιάτικη γιορτή (εδώ) στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2008 στην αίθουσα τελετών του Σχολείου. Την γιορτή παρουσιάζουν: ο συγγραφέας και συνθέτης Θωμάς Κοροβίνης και ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου.

* Και εδώ και ένα μικρό βίντεο με ελληνικά τραγούδια από την χορωδία του Ζωγραφείου με τη συνοδεία πιάνου.

Πολύ καλή προσπάθεια για να γνωρίσουμε την ρωμέϊκη κοινότητα, πίσω από τα τουριστικά πλάνα και τους κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς της Πόλης.

Advertisements

~ από Ταξιδιώτης στο Φεβρουαρίου 8, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: