Πιάς και … piyaz!

Ελλάδα-Τουρκία στο ίδιο τραπ�ζι, εκδόσεις Τα Ν�α

Ελλάδα-Τουρκία στο ίδιο τραπέζι

Τα χθεσινά «Τα Νέα-Σαββατοκύριακο» κυκλοφόρησαν, στη σειρά «Οι δρόμοι της γεύσης«, ένα πολύ ωραίο βιβλίο μαγειρικής των: Μυρσίνη Λαμπράκη και Engin Akin, με τίτλο: «Ελλάδα-Τουρκία στο ίδιο τραπέζι«. Οι δύο κυρίες συνέλεξαν όχι μόνον τις κοινές συνταγές αλλά, όπως λένε, και την «πολιτιστική γεύση-παρακαταθήκη των προγόνων μας«. Στο λεύκωμα αυτό θα βρεις εκπληκτικές πληροφορίες για την εξέλιξη των δύο κουζινών, ελληνικής και τουρκικής, και τη συνεύρεσή τους, και θα δοκιμάσεις συνταγές για το ελληνικό τζατζίκι αλλά και το τουρκικό çacik, τις γεμιστές πιπεριές αλλά και τις yalanci biber, τα φασολάκια πιάζ αλλά και το piyaz, τον μουσακά αλλά και τον … musakka (!), το ρωμέϊκο πασχαλινό τσουρέκι αλλά και το πολίτικο paskalya çoregi, τη «δικιά μας» βαρβάρα αλλά και τον πολίτικο asure’…

~ από Ταξιδιώτης στο Οκτωβρίου 19, 2008.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: